Vi møder Mille på 8

Barn i Danmark, fortæller i dette forår om familien BID, i denne uge går turen til Amager, hvor vi skal møde Mille på 8 år som går i 2. Klasse på Skelgårdsskolen.

Mille tager åbent imod os som den glade åbne og kærlige pige hun er, og da hun er en meget ”snakkende” pige kommer samtalen hurtig i gang.

 

Hvad betyder dine veninder for dig?

”Veninder betyder meget for mig. Mine bedste veninder hedder Ida, Rosaline og Naja.”

“Vi leger også ofte med Ida’s hund, der er en Fransk buldog, som hedder Gizmo”.

Hvad laver dine veninder og dig sammen?

”Vi lytter til Marcus og Martinus, Hey You danser og synger sammen. Vi leger også ofte med Ida´s hund, der er en Fransk buldog, som hedder Gizmo.”

Hvad er det bedste ved, at have gode veninder?

”Det er vigtigt, at have gode veninder, når man er ked af det – så bliver man hurtig glad igen, når man er sammen med gode veninder.”

Det kan dog være svært at forestille sig Mille være ked af det ret længe af gangen, da hun er en livsglad og optimistisk pige.

Kan du lide at gå i skole?

”Jeg kan faktisk rigtigt godt lide, at gå i skole.”

”Jeg kan godt lide, at der både er sjove og svære opgaver og at vi både er inde og ude.”

Hvad kan du godt lide ved skolen?

”Jeg kan godt lide, at der både er sjove og svære opgaver og at vi både er inde og ude. Det er det gode ved vores lærere, at de gør det sjovt at lære.”

Hvad er dine yndlingsfag?

”Mine yndlingsfag er Billedkunst, musik og idræt.”

Hvorfor er billedkunst fedt?

”Jeg elsker at tegne og male, fordi det er jeg god til. Jeg kan godt lide at tegne fantasidyr og male med blandede farver til en palette.”

Hvad er det sværeste ved skolen?

”Jeg kan godt blive lidt genert i klassen, når vi skal stå op og fortælle om oplevelser fra weekenden eller ferie, men jeg kommer hurtigt over det og så fortæller jeg bare.”

Mille er en pige af mange ord, som tydeligvis er i stand til at sætte ord på følelser, som vi også kender som voksne.

”Jeg drømmer om at bygge store huler, hvor der er plads til hele min familie.”

Hvordan bruger du din fritid?

”Jeg kan godt lide at prøve mange forskellige ting for eksempel gymnastik, svømning og yoga. Jeg har også prøvet spejder, men da jeg kom for sent en gang, havde jeg ikke lyst til at komme igen.”

Hvad vil du prøve næste gang?

”Helt klart dans.”

Hvad laver du, når du er hjemme?

”Jeg passer Felix, som er min kat og jeg leger meget med den. Nogle gange hjælper jeg min mor med rengøring og rydder op på mit værelse. Jeg kan også godt lide at bruge tid med min Ipad, det gør jeg meget.”

 

Hvad drømmer du om i fremtiden?

”Jeg drømmer om at bygge store huler, hvor der er plads til hele min familie. Når jeg bliver stor, vil jeg gerne være sanger eller dyrlæge. Så vil jeg køre med hele familien rundt i en autocamper og se en masse flotte lande.”

 

”Jeg kan godt lide at prøve mange forskellige ting for eksempel gymnastik, svømning og yoga.”

Mille ´s bedste ferie indtil nu var en tur til Cap Verde i Januar måned sammen med familien og hun var specielt glad for, at hendes lille fætter Alvin var med, ham elsker hun meget.

Når man besøger Mille får man meget hurtigt tilbudt en skøn hovedbundsmassage, det er hun bare god til. Måske kunne det også være en fremtidsmulighed for Mille, at arbejde som massør?