Projekt Trygge Forældre

Projekt Trygge Forældre

Har du også stået i en situation med dit syge barn, hvor du har været i tvivl om, hvad du skulle gøre? Eller kunne du bare godt tænke dig at vide mere om de mest almindelige børnesygdomme, og hvordan du håndterer dem?

Her fortæller Læger Formidler om deres ”Projekt Trygge Forældre”:

Sygdom i forskellige grader er uundgåelig igennem et barns opvækst. Som forældre vil vi opleve, at vores børn får feber, løbende 11-taller og hosteanfald, der nær skræmmer livet af os. Derudover er symptomer såsom opkast og tynd mave m.m. meget almindelige, specielt efter børnene er begyndt i institution. Især som førstegangsforælder finder man pludselig sig selv i en uvant usikker situation, hvor man skal tage stilling til sit barns sundhed og behandling. En opgave, der kan være svær at påtage sig.

Som læger møder vi ofte urolige forældre, som føler sig utrygge og har svært ved at vurdere deres barns tilstand. Den travle hverdag på hospitalet eller i lægepraksis giver sjældent tid til uddybende forklaringer om symptomer, sygdom og behandling. Det fører indimellem til et utilfredsstillende forløb, hvor man som forælder ikke føler sig forstået. Resultatet bliver desværre endnu flere bekymringer og ikke mindst gentagne læge- og sygebesøg, som muligvis kunne have været undgået.

Vi, Anna, Ida og Laura, er læger – men også selv forældre til småbørn – og vil gerne tilbyde alle forældre et supplement til lærebøgerne, internettet m.m. Derfor har vi udviklet podcasten ”Trygge Forældre”. Tanken er at målrette viden om børnesygdomme til særligt småbørnsforældre – men selvfølgelig også til alle andre interesserede. Vores mission er at gøre dig, som forælder, mere tryg i håndteringen af dit barns sygdom. Vi vil forsøge at give dig de vigtigste og bedste informationer, så du kan blive bedre til at adskille almindelig influenza fra noget mere alvorligt, hvor du skal søge læge. Derudover informerer vi om, hvordan du kan behandle de fleste symptomer derhjemme, og vi taler om gamle myter omkring sygdom hos børn: kan de be- eller afkræftes.

SAFE!

SAFE!

Som et værktøj til alle forældre har vi udviklet SAFE!-cirklen. Den indeholder fem simple trin, hvor du bedre kan vurdere dit barns almen tilstand. Den kan hjælpe dig til at vurdere, hvor sygt dit barn er, og samtidigt vil du have vigtig information klar, som du kan videregive til sundhedspersonalet, hvis der bliver behov for dette. Vi fortæller meget mere om SAFE!-cirklen i episode 2 af vores podcast, hvor hvert trin i SAFE!-cirklen bliver uddybet. I de øvrige episoder interviewer vi forskellige erfarne læger og eksperter omkring de hyppigste symptomer, du kan opleve hos dit barn, såsom feber, kolik, udslæt, forkølelse, øresmerter og ondt i maven m.m. For at hjælpe dig på vej og gøre dig mere tryg er der for hver episode både hjemmeopgaver, gode råd og læsemateriale.

Læs mere om Læger Formidler og lyt til podcasten på vores hjemmeside www.laegerformidler.dk. Du kan også finde podcasten på Itunes eller SoundCloud. Og følg endelig med på Facebook, Instagram og Twitter – hvor vi regelmæssigt poster information om nye episoder samt nyttig viden omkring sygdom hos børn.