Prinsessen med de magiske øjne

dasfoto.dk-35

Hvorfor er jeg vild med Tryllestøv?

De fleste små piger (og måske også de lidt større:-) drømmer af og til om at være PRINSESSE FOR EN DAG – sådan en med diadem og yndig prinsessekjole. Er du mor vil jeg gætte på, at du – lige som mig – pludselig kan befinde dig i situationer, hvor en god solid pædagogisk uddannelse havde været skøn at have i rygsækken. For ikke at tale om hvor fantastisk det ville være at have magiske evner og kunne tryllebinde en hel forsamling af børn. Kombinerer du alle de tre ting, så har du Prinsesse Tryllestøv.

Nu kunne du tro, jeg her talte om en kvindelig superhelt. Men nej, vi er helt nede på jorden og helt ude i det vestjyske. I Esbjerg bor Helle sammen med sin mand og sine børn. Hun har formået at kombinere sin pædagog-uddannelse med sin passion for trylleri og har med den karakteristiske blå kjole og sine dyrevenner markeret sig på Danmarkskortet for tryllekunstnere som Prinsesse Tryllestøv.

Og der er noget særligt over denne Prinsesse Tryllestøv. Dommerne i Talent 2014 bemærkede ‘der er noget magisk ved dine øjne’ og sendte hende videre fra konkurrencens indledende runder.

Det er ikke kun Talent-dommerne der er faldet pladask for Helles trylletricks:
‘Hun satte ild til en gryde og så kom der en due frem. Mor, hvordan gjorde hun det?’ Min datter er tydeligvis nysgerrig på de tricks, hun kan huske her flere år efter hun oplevede Prinsesse Tryllestøv i Kolding.

Jeg husker selv den tryllekunstner, vi havde besøg af på danseskolen i Viborg tilbage i 80’erne. Han viste det klassiske trick med kaninen i træholderen, der skifter farve og man tror, det bare er fordi, holderen bliver vendt om…. Det kan stadig imponere mig, hvordan tryl kan se så legende let ud og samtidig efterlade publikum med uopklaret sag. Men det er jo derfor vi elsker faget. Fordi vi ikke kan regne det ud. Og fordi vi elsker overraskelser.

Tryllestøv kan vi aldrig få for meget af!

DETTE INDLÆG ER SPONSORERET TIL FORDEL FOR BARN I DANMARK’S KNÆK CANCER INDSAMLING


 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *