Min bogstaveligste hyldest går til Hr. Skæg

Skærmbillede 2015-06-01 kl. 17.05.41

Min ene søn på 2,5 år er uden tvivl helt skør med Hr. Skæg! Her til morgen fik han opfattelsen af, at jeg havde givet ham og Silas lov til at se Skæg med ord. ‘Jaaaaaaaa’ råbte Linus, mens han løb målrettet hen for at sætte sig godt tilrette i en af de små sofastole foran fjernsynet. ‘Oaaaar!’ udbrød han i fuld forventning om at jeg ville komme og trylle Hr. Skæg og hans sjove ord frem på skærmen. Heldigvis blev han lige så begejstret for at høre, at han og Silas skulle i vuggestue idag… så skuffelsen over de uindfriede forventninger var hurtigt glemt:-)

Med Hr. Skæg på optagelse

Jeg går gennem den blå dør. Det er plusdøren! Selveste Hr. Skæg’s plusdør. Den der står ude midt i det rum, som jeg har set så mange gange på TV sammen med mine tvillinge-drenge. Nu står jeg her foran plusdøren. Tænk, at jeg har fået lov at komme med Hr. Skæg på arbejde. Jeg smiler lidt ved mig selv, da jeg tager fat i håndtaget. ‘Gad vide, hvad jeg kommer ud som?’, tænker jeg storsmilende. ‘Gad vide, hvem, der er bag døren?’ Loftrummet med dets skrå vægge står råt, men luftigt og lyst i det dejlige solskin, der falder ind gennem vinduerne bag filmholdet. Her lugter sådan lidt af varm drenge-gymnastiksal, bemærker jeg dog. Hr. Skæg og filmholdet har tydeligvis været i gang længe:-)
Jeg går gennem døren og får lige et splitsekund en følelse af, hvor sjovt det må være at være Hr. Skæg. Tænk, at han i bogstaveligste forstand blev hentet op fra undergrunden for at bruge alle sine kreative, dybt pædagogiske og charmerende evner til at skabe spændende og lærerigt TV til vores børn. Det tror jeg, vi er rigtig mange børn og barnlige sjæle, der er DR meget taknemmelige for.
Jeg går tilbage gennem plusdøren og stiller mig selv spørgsmålet igen: ‘Hvad kom jeg så ud af døren som?’ Endnu mere storsmilende svarer jeg mig selv: ‘En endnu større fan af Hr. Skægs arbejde!’

Efter morgenens lille ‘misforståelse’ fik jeg lyst til at dele min fascination af Hr. Skæg med jer. Teksten er et resultat af en skriv løs opgave fra et skrivekursus med børnebogsforfatter Cecilie Eken (Se www.cecilieeken.dk). Hun gav os starten på en sætning, som vi så skulle arbejde videre med; Jeg gik gennem den grønne dør… (Af troværdighedshensyn måtte jeg selvfølgelig ændre farven til blå, ellers ville det jo lyse langt væk, at historien er fiktiv:-)

Og må jeg så i bedste Hr. Skæg-stil sende dig videre i dagens program med denne storslåede kombination af ord:

Hav verdens bedste dag!

Lisa, blogger
[hr]

Linus anbefaler den nye ABC plakat

Barnidanmark
Køb den nye ABC plakat af Lydia Wienberg.
Formatet er 50×70 cm. Plakaten er trykt på en lækker 180 g. mat papir. Prisen er kr. 299,- og kan købes på www.lydiawienberg.dk. Oplag 300 stk.

 

På hjemmesiden kan du se alle Lydias glade plakater. Linus’ yndlings er ud over ABC plakaten; Barn i Danmark plakaten og Kolding plakaten. Dem kan vi bruge meget tid på at beundre sammen:-)
[hr]
Del gerne dette indlæg på facebook, twitter og mail. Og hvis du klikker på hjertet til højre for indlægget, kan du tilmelde dig bloglovin’, så får du en mail, når der er nye indlæg her på bloggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *