ABC-plakaten

Vidste du, at ABC-plakaten gemmer på små eventyrlige historier til dit barns fantasier og drømme?

Og hvordan er det nu, at farver påvirker dit barn?

Nyd de små hyggestunder med dit barn … med modige elefanter og nysgerrige aber!

Her er plakaten, som gemmer på små eventyrlige historier og næring til fantasier og drømme. Brug plakaten til små hyggelige åndehuller sammen med dit barn og udforsk bogstavernes forunderlige verden.

Denne ABC-plakat kan meget mere end blot at fortælle om bogstaverne – brug den også til at få gang i den fri historiefortælling, konkurrencer med ”find først …”, samtaler om yndlingsfarver … Hvert bogstav er sit eget lille rum med dyr, motiver, blomster og hvirvlende kollager. Leg bogstaverne ind med vokal- og konsonantlyde, spørg barnet om alle dyr, der starter med A …

Kunstneren Lydia Wienberg har designet de farverige bogstaver, så de træder ud af plakaten på den smukke hvide baggrund. Lydia har hentet inspiration både fra børnenes egen fantasiverden og fra virkeligheden, og hun har forenet de to universer på smukkeste vis. Samlet danner de et kunstnerisk udtryk, som er en fryd for øjet for både børn og voksne.

Fantasi til væggen på børneværelset

Børn elsker farver og fantasi, så hvorfor ikke bruge ABC-plakaten som dejlig dekoration på børneværelset. Masser af nuancer og kreative sammensætninger lader dit barns øjne gå på opdagelse i alfabetets særlige verden.

Dit barn kan kigge på plakaten ved sengetid og få inspiration til søde drømme – og stå op om morgenen med dagens første indtryk fra glade elefanter, søde mariehøns og energigivende farver.

Nærhed og små godnathistorier

Det er så dejligt at nyde en stille stund med sit barn efter en hektisk hverdag – den nysgerrige abe, kloge ugle og modige elefant kan hjælpe med at sætte fantasien og historierne i gang sammen med bogstaver, farver og former. Og HUSK at sende den lille mariehøne for at bede om godt vejr til i morgen, inden I siger godnat!

ABC-plakatens farvepsykologi

Børn lærer gennem leg, farver og visuelle indtryk. Det er faktisk sådan, at hver eneste farves bølgelængde og energi påvirker dit barn på forskellige måder. Farvernes lys påvirker Hypothalamus i hjernen, hvilket igen påvirker nervesystem, hjerterytme og vejrtrækning. Farverne er også små signaler til dit barn om bestemte stemninger og udtryk, se bare her:

BLÅ – ro, tryghed, orden, fred, harmoni – og vand og badning 😊

ORANGE – energi, balance, varme, entusiasme – og Halloween og efterår😊

RØD – energi, passion, fart, kraft, kærlighed, men også fare, stop og blod – og Jul 😊

GRØN – natur, lykke, helbred, held, start, misundelse – og også Jul 😊

GUL – glæde, optimisme, håb, guld, men også fare og bedrag – og sol og sommer 😊

LILLA – kongelig, ekstravagance, luksus, åndelig, klogskab, men også mystik – magi og eventyr 😊

Er du forælder, bedsteforælder, moster, gudmor eller en god ven? … Plakaten er oplagt som gaveidé til både små børn og børn i skolealderen. Er du lærer, pædagog eller dagplejemor? … Plakaten er alletiders dekoration og inspiration til børnenes hverdag.

Køb plakaten allerede i dag på www.lydiawienberg.dk